Paneelgordijnen maken het verschil.

Paneelgordijnen inspiratie voor de woonkamer

Bij paneelgordijnen denk je al snel aan een eenvoudig recht lapje stof dat voor het raam hangt.  Toch komt er heel wat meer bij kijken om strakke en sfeervolle panelen aan te schaffen.  Vaak worden panelen nog van vitrage stof gemaakt. Voordeel is dat de stof eenvoudig te reinigen is. Nadeel is echter dat deze maar zelden strak hangen. Ook zijn deze altijd voorzien van een zij zoom wat het geheel er niet mooier op maakt. Tegenwoordig kunnen panelen van gestijfde stoffen ook ultrasone worden gesneden. Dat zorgt voor strakke en spanningsvrije zijkanten met als eindresultaat een compleet strak paneel.

Soorten Paneelgordijnen

Je kunt een paneelgordijn het best in de volgende categorieën opdelen;

Transparant

Dit zijn doorzichtige paneelgordijnen zoals op de foto hierboven. De transparantie kan variëren van helder tot bijna ondoorzichtig.

Semitransparant

Deze stoffen variëren van bijna ondoorzichtig tot ondoorzichtig maar wel licht doorlatend. in deze categorie zijn er eindeloos veel stoffen en kun je bijvoorbeeld ook leuke combinaties maken door de panelen van verschillende stoffen te maken. Met name bij grote wanden kan dit erg mooi zijn.

Design panelen

Bij design paneelgordijnen kan een enkel paneel uit meerdere vlakken van verschillende stoffen opgebouwd zijn. De vlakken worden af gekaderd met platte aluminium strips die voor een uiterst modern beeld zorgen. Er zijn bijvoorbeeld heel leuke combinaties mogelijk. Denk hierbij niet alleen aan verschillende kleuren, maar ook verschillende stofsoorten in één paneelgordijn. Zo kun je semi transparante paneelgordijnen voorzien van een strook transparant of zelfs van een strook duo rolgordijn stof.

Je ziet dat de strook duo rolgordijnstof de panelen mooi breekt en dat zorgt voor meer sfeer en aansluiting bij je interieur. Je kunt immers een bestaande kleur uit je inrichting doorvoeren in de panelen.  Zo creëer je sfeer en eenheid door slim gebruik te maken van de kleuren die je hebt. Wil je nog meer lezen over paneelgordijnen, lees dan ook eens dit blog  of dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *