Welk duo rolgordijn kies ik.

Er zijn veel soorten duo rolgordijnen verkrijgbaar. Waar moet je op letten.

Als je bij Google het woord duo rolgordijn intikt dan wordt je overspoeld met zoekresultaten voor duo rolgordijnen. Maar wanneer weet je eigenlijk precies wat je koopt. Een foto is natuurlijk erg geduldig en er kunnen grote verschillen zitten in de stoffen en hardware  zoals de cassette en onder rand of het bediening mechanisme.

De werking van een duo rolgordijn

Duo rolgordijnen bestaan uit twee lagen stof waarvan één laag aan de raamzijde aan een cassette is bevestigd en aan de voorzijde op een buis waardoor als je aan het optrek mechanisme trekt het stof op de buis oprolt en en beweging komt. Het stof van een duo rolgordijn bestaat deels uit doorzichtige en deels ondoorzichtige stroken. Door deze voor elkaar door te rollen kun je tussen de stroken door kijken naar buiten of de dichte stroken vóór de transparante hangen zodat het gordijn ondoorzichtig wordt. Je kunt zo de lichtinval naar binnen of het licht van de zon perfect regelen. Ook inkijk en privacy regel je met een korte beweging aan de ketting.  Deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit product dat ook onder de naam roljaloezie of multishade verkrijgbaar is erg populair is. Je kunt het gebruiken als vitrage en overgordijn tegelijk. Dat scheelt geld en ruimte.

De verschillen

Er zijn websites waar men de verschillen met collega’s al aangeeft zoals het verschil in cassette, buisdiameter en bediening.  Een dikke buis zorgt ervoor dat een gordijn stabieler oprolt. Ook schept deze ruimte voor een sterkere bediening. Vaak zie je heel dun en licht uitgevoerde cassettes waarbij je aan de zijkant geen sluitende eindkappen hebt. Met name bij de doe het zelf zaken tref je deze aan. Als alleen de prijs belangrijk is, kun je voor een kant en klaar product uit het schap gaan zoals bij gamma of praxis.

Als je voor maatwerk en méér kwaliteit gaat, kijk dan ook eens bij Duorolgordijn.eu. Deze website heeft verreweg de meeste mogelijkheden in duo rolgordijnen.  De verschillen met de bouwmarkt geven zij hier aan. Bij maatwerk heb je de mogelijkheid om alles naar je eigen wens samen te stellen. Het duo rolgordijn past dan altijd goed bij je inrichting.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *